Garage, parkering och vägbom

Parkering

Brf Solglittret kan erbjuda billiga och centralt belägna parkeringsplatser och garageplatser på Klostergården i södra Lund. Parkeringsplatser finns för uthyrning längs Sunnanvägen och Blidvädersvägen. Parkeringshus finns på Blidvädersvägen.

Som boende i föreningen betalar du endast 246kr i månaden för parkering utomhus och 330kr i månaden för parkering i parkeringshuset, medan utomstående betalar 308kr i månaden utomhus och 413kr i månaden för parkering i parkeringshuset.

Priserna gäller från och med januari 2020. Avgiften för parkering läggs till automatiskt på din avgifts- eller hyresavi.

Du hittar ett litet faktablad på svenska och engelska här.

Kontakta Bredablick via telefon 010-177 59 00 om du är intresserad av att hyra parkeringsplats eller garageplats. Om du hyr en garageplats kan du sedan kontakta föreningen info@solglittret.se för att köpa en fjärrkontroll till garageporten.

Observera! På grund av hur HSB Skåne har valt att hantera prissättningen på fjärrkontroller till garaget, kommer vi i största möjliga mån vänta till minst tre personer har beställt en fjärrkontroll, då detta minskar kostnaderna oerhört. Detta kan betyda att väntan på en fjärrkontroll blir lång, och vi ber dig då att kontakta oss via info@solglittret.se, för att se om vi kan lösa det på något sätt.

Felparkering och andra problem

Vid problem när det gäller garaget är det HSB Skåne som du ska kontakta, då föreningen hyr garageplatser från dem, det är alltså inte föreningen som äger garaget.

Du behöver inte längre ha ett parkeringskort för att parkera hos oss, när du hyr en parkeringsplats uppdateras ditt tillträde automatiskt hos vår parkeringsvakt.

Om du ser en bil som står felparkerad på din parkeringsplats eller inne på gården ska du kontakta Europark, eller APCOA som de verkar heta nu, på 08-556 306 70, det är de som sedan ska hjälpa dig vidare, läs mer här.

Det finns ett begränsat antal gäst-/besöksparkeringar på Gråvädersvägen 6. Parkeringsavgift betalas enklast via appen Parkster.

Utöver detta finns parkeringsplatser här och där, men det brukar finnas gott om platser på parkeringen vid Östanväg 3, här.

Vägbom

Föreningens gård är bilfri för allas trivsel och säkerhet. I samband med flyttning eller vid andra tyngre transporter och liknande, kan du öppna bommen med din lägenhetsnyckel, så att du kan lasta och lossa. Tänk på att du inte kan ta ut nyckeln utan att stänga bommen igen.

Parkering på gården är inte tillåten. Europark har föreningens uppdrag att ta ut kontrollavgift för fordon som parkerats på andra ställen än på parkeringsplatserna.