Boendeservice

Uteplats

Föreningen har en trevlig innergård med grillmöjligheter och utemöbler samt lekplats.

Barnvagnsrum

Det finns flera barnvagnsrum runtom i fastigheten.

Cykelkällare

Det finns gott om inomhusplats för cyklar i fastighetens olika cykelkällare.

Garage och parkering

Brf Solglittret kan erbjuda billiga och centralt belägna parkeringsplatser och garageplatser på Klostergården i södra Lund.

Parkeringsplatser finns för uthyrning längs Sunnanvägen och vid Blidvädersvägen. Garageplatser finns att hyra i parkeringshus på Blidvädersvägen.

Samlingslokal

Brf Solglittret erbjuder alla boende att hyra samlingslokalen, för fest- och andra sammankomster, se mer här. Lokalen finns i källaren i låghuset mittemot Sunnanväg 6H. Lokalen är nyrenoverad och fungerar för sällskap upp till 30 personer.

Tvättstugor

Det finns fyra tvättstugor i fastigheten, alla belägna i källarplanet 6A, 6D, 6K och 6L. Ett elektroniskt bokningssystem finns i anslutning till tvättstugorna och det går även att boka tvätt på internet.

Fastighetsskötare

Föreningen har fastighetsskötare på plats, för daglig tillsyn och skötsel av fastigheten, via Bredablick.

Sopor och avfall

På Brf Solglittret är avfalls- och sophanteringen uppdelad på tre olika stationer, i miljörum, sophus och container, och du hittar mer information här. Utöver detta finns även trädgårdskompost. Tagg används för alla stationer.

 • Miljörum – Källsortering
  Källsortering finns i miljörum i port H-P, beläget vid utgången av varje port. Boende i låghus A-G har tillgång till källsortering i miljörummen i 6H och 6P.
 • Sophus – Matavfall
  Matavfall slängs i sophusen vid 6H och 6P, där finns även nya papperspåsar. Det är inte tillåtet att använda andra påsar med matavfallet. Kontakta förvaltningen om du saknar den plastinsats som påsarna sätts i.
 • Sophus – Hushållssopor och restavfall
  Hushållssopor eller restavfall, det som blir över efter källsortering, slängs i sophusen vid 6H och 6P. Var snäll och börja slänga soporna i kärlen längst in från dörren – de yttersta blir snabbt överfulla!
 • Container – Grovsopor
  Grovsopor slängs i en container som finns på gaveln av 6L. Denna är inte tänkt för byggavfall utan detta kör du till Sysavs anläggningar. Om man behöver hjälp med att lyfta och få i något i containern så kan fastighetsskötaren kontaktas.
 • Container – Elektronik, lampor och lysrör
  Elektronik, lampor och lysrör slängs i ett rum som ligger intill containern.
 • Trädgårdskompost
  Trädgårdskompost kan slängas i föreningens trädgårdskompost som finns stationerad på gaveln av 6L. Komposten är till för samtliga boende på Brf Solglittret, men är främst tänkt för boende i låghusen med uteplats. Om du transporterar avfallet i en plastsäck så släng inte säcken där.